Måndagar kjem

Stadig kjem det ein ny måndag, det tyder på at tida fortsatt kjem eller går.

Eit generelt tips angåande maur: dei likar best svarte klede. Det er MYKJE maur her. Med maur-fobi har ein ingenting her å gjere. Det finst store maur og små maur, eg føretrekker dei store framfor dei små; dei små snik seg alltid inn i posar og pakker med mat. Men altso, dei små maurane likar å krype rundt på svarte klede. For kanskje ein månad sidan, då eg skulle ta på meg mitt lange, svarte, tekkelige skjørt, var det fullt av maur. Hardbarka som eg er blitt, skyssa eg maurane vekk frå skjørtet, tok det på meg, og gjekk ut.

Det er viktig å HUGSE ting og tang, det er viktig å ha med seg hovudet dagleg. Det er viktig å kunne overføre kunnskap frå ein situasjon til ein annan. Det er viktig å tenke seg om, sjå etter, før ein tek på seg ei svart truse frå klesskåpet. Eg lovar – det tok ikkje lang tid før eg hugste at maur likar seg på svarte klede.

Over til noko anna. Det var dette med eigedomsrett på Zanzibar, allereie har eg nemnt at dette kan vere komplisert. Det er ei slags skandale som føregår nett no, eg fekk høyre om det i går. I eit område i utkanten av byen har der tydelegvis vore ledig land ein gong i tida, og folk har kjøpt sine små stykker, bygd hus, levd der. Men no nyleg kom eigaren attende frå lengre tids opphald i Oman, eller kvar det var, overraska over å sjå at jorda hans er fylt av hus. Han hadde ikkje selt ein einaste kvadratmeter. Han søkte styresmaktene på Zanzibar om løyve til å kaste ut folka og rive husa, fekk løyvet, og for få dagar sidan vart området jamna med jorda.

Det er snakk om rundt 70 hus, det råkar antakeleg ganske mange menneske. Ei gravid kvinne+tvillingane i magen skal visstnok ha døydd av stress/sjokk over å ha mista huset. Ein mann skal visstnok ha hoppa i ein brønn, fortvila over å ha mista leilegheita han hadde brukt so mykje tid på å gjere fin.

Fyrst trudde eg folka berre hadde okkupert landet, det skjer stadig her. I so tilfelle må dei liksom vere budde på å bli kasta ut når som helst. Men nei, dei har visst kjøpt det, men truleg av ein eller annan luring som har utgitt seg for å vere eigar. Altso: seljar er ikkje lik eigar.

Eg har høyrt historia på folkemunne berre, so kan ikkje garantere for alt eg har skrive, vil prøve å finne avisartiklar om det i dag.

1 Response so far »

  1. 1

    siljejaab said,

    jøss, korleis går det nedi der?


Comment RSS · TrackBack URI

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: